Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet de volaille z masłem i koperkiem

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składniki

pierś z kurczaka 4 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 opakowanie
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 kg
jajko 5 szt
mąka 0,2 kg

Wkład do kotleta

masło 200 g
koper świeży 1 szt
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Dodatek

ogórek konserwowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet de volaille z masłem i koperkiem

Kroki postępowania

1
Miękkie masło mieszamy z posiekanym koperkiem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 1 - Kotlet de volaille z masłem i koperkiem foto
2
Myjemy i suszymy piersi z kurczaka. Używając folii rozbijamy cienko kurczaka.
Krok 2 - Kotlet de volaille z masłem i koperkiem foto
3
Doprawiamy z obu stron przyprawą do drobiu i wykładamy wkład na środek. Kotleta zawijamy.
Krok 3 - Kotlet de volaille z masłem i koperkiem foto
4
Kotleta najpierw obtaczamy w mące potem moczymy w rozbitych, wytrzepanych jajkach i na koniec w bułce tartej. Kotlet powinien być szczelny. Jeżeli nie jest ponownie dodajemy do jajek a potem do bułki tartej.
Krok 4 - Kotlet de volaille z masłem i koperkiem foto
5
Rozgrzewamy olej w garnku/frytkownicy. Smażymy około 5-7 minut aż kotlet nabierze złotego koloru. Po usmażeniu wykładamy na ręcznik papierowy i suszymy. Wykładamy na talerz i podajemy z ogórkiem konserwowym.
Krok 5 - Kotlet de volaille z masłem i koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 15.04.2015 07:54
bardzo pysznie wyglądają
Cranberry 14.04.2015 22:04
Pysznosci :)
Damiano
Damiano 14.04.2015 22:03
Bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak