Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlet de volaille

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

składniki

piersi z kurczaka 1 kg
masło 1/2 kostki
olej do smażenia
natka pietruszki pęczek
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

panierka

mąka pszenna 4 szklanki
jajko 4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: kotlet de volaille

Myjemy piersi z kurczaka. Rozbijamy i dodajemy do środka troszkę masła,kawałek sera żółtego,pokrojoną natkę pietruszki i przyprawiamy przyprawami, zawijamy. Panierujemy w mące,jajku i bułce tartej kilka razy. Rozgrzewamy patelnię na głębokim oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak