Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet de volaille z natką pietruszki i masłem
Kotlet de volaille to idealne danie na obiad na co dzień, święta lub na różne okoliczności lub imprezy. Jest soczysty i miękki, dlatego na pewno polubią go nawet najmłodsi. Jeśli nie wiecie, co przygotować na drugie danie, to ten posiłek jest doskonałym pomysłem!
Z tego przepisu dowiecie się:
- jak zrobić dewolaje
- jak zawijać dewolaje
1. Pierś kurczaka umyj, pokrój na części i rozbij tłuczkiem. Każdy kawałek posyp solą i pieprzem.
2. Natkę pietruszki posiekaj, posyp nią mięso. Na środek każdego kotleta połóż kosteczkę masła. Kotlety zwiń ciasno. Zwróć uwagę na to, żeby masło nie wystawało na zewnątrz kotleta.
3. Panieruj zawinięte mięso najpierw w mące, potem w rozkłóconym jajku (z dodatkiem przypraw), a na końcu w bułce. Smaż w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu.