Kotlet cielęcy po mediolańsku

Kotlet cielęcy po mediolańsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety cielęce z kostką

    4
  • jajko

    1
  • masło

    50g
  • oliwa

    2 łyżki
  • cytryna

    1
  • gałka muszkatołowa

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety umyć, kostki lekko podciąć, mięso zbić tłuczkiem, osolić, posypać utartą gałką muszkatołową. Panierować z obu stron w rozbitym jaju i tartej bułce. Na patelni stopić masło, dodać oliwę i usmażyć kotlety z obu stron. Gotowe kotlety osączyć z tłuszczu, wyłożyć na półmisek i obłożyć cytryną rozkrajaną na 8 cząstek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat