Kotleciki ziemniaczano-kapuściane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    1,5 kg
  • kapusta biała

    0,5 kg
  • cebula

    2 szt.
  • jajko

    3 szt.
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1/2 szkl.
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki zemleć. Kapustę ugotować, zemleć, lekko odcisnąć z nadmiaru wody. Masy połączyć, dodać 2 jaja, mąkę, podsmażoną cebulę, sól i pieprz, wymieszać. Formować kotleciki, panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adam12 19.09.2011 16:16
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat