Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki ze skwareczkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1/2 sztuki
podgardle wieprzowe wędzone ok. 15 dkg
mięso mielone wieprzowe ok. 40 dkg
jajko 1 sztuka
pieprz do smaku
przyprawa do zup w płynie 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia
chleb czerstwy 1 pszenny

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki ze skwareczkami

Kroki postępowania

1
Podgardle pokroić w małą kostkę, zrumienić na suchej patelni.
Krok 1 - Kotleciki ze skwareczkami foto
2
Cebulę pokroić w kostkę. Dodać ją do podgardla i razem usmażyć.
Krok 2 - Kotleciki ze skwareczkami foto
3
Chleb namoczyć w wodzie (można go zastąpić bułką kajzerką).
Krok 3 - Kotleciki ze skwareczkami foto
4
Do mięsa dodać jajko, pieprz, przyprawę w płynie, podgardle z cebulą i odciśnięty z wody chleb.
Krok 4 - Kotleciki ze skwareczkami foto
5
Wszystko bardzo dokładnie wymieszać.
Krok 5 - Kotleciki ze skwareczkami foto
6
Z mięsnej masy formować niezbyt duże kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i kłaść na rozgrzany olej.
Krok 6 - Kotleciki ze skwareczkami foto
7
Smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 7 - Kotleciki ze skwareczkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 18.08.2012 11:54
super kotlecik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak