Kotleciki z wątroby wieprzowej,mielonej.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka

    500 gr
  • cebula

    1 szt
  • kajzerka

    1 szt
  • sól do smaku

  • pieprz

    2 szczypty
  • tłuszcz do smażenia

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątrobę wieprzową umyć i oczyścić z błon.Zmielić w maszynce razem z namoczoną i odciśniętą kajzerką i cebulą.
Doprawić do smaku sola i pieprzem,wymieszać.z
Na rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką małe kotleciki i smażyć po kilka minut z każdej strony.
Ja podałam z ziemniakami puree i surówką z kiszonej kapusty.
IwonaKa
Mielona wątroba jest bardzo rzadka,lecz na patelni ładnie się ścina i nie ma problemu z odwracaniem,jednak należy to robić delikatnie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula191919 31.03.2015 13:53
O nigdy bym nie pomyślała, że z wątrobki zrobić kotlety.... ciekawa inspiracja.
w mojej kuchni 17.09.2014 04:47
skorzystam z przepisu bo jeszcze takiej wersji nie jadłam..
Bernadeta1 11.09.2014 22:23
bardzo ciekawa propozycja na kotlety mielone
Dorian 11.09.2014 08:10
pyszne kotleciki
adelajda 03.09.2014 09:58
kusząca propozycja :))
mysza75 28.08.2014 10:26
fajna propozycja na kotleciki
marcia7 27.08.2014 14:40
niezły kawał mięsa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat