Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z wątroby wieprzowej,mielonej.

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 500 gr
cebula 1 szt
kajzerka 1 szt
sól do smaku
pieprz 2 szczypty
tłuszcz do smażenia 4 łyżki

Porada

Mielona wątroba jest bardzo rzadka,lecz na patelni ładnie się ścina i nie ma problemu z odwracaniem,jednak należy to robić delikatnie.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z wątroby wieprzowej,mielonej.

Wątrobę wieprzową umyć i oczyścić z błon.Zmielić w maszynce razem z namoczoną i odciśniętą kajzerką i cebulą.
Doprawić do smaku sola i pieprzem,wymieszać.z
Na rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką małe kotleciki i smażyć po kilka minut z każdej strony.
Ja podałam z ziemniakami puree i surówką z kiszonej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 31.03.2015 13:53
O nigdy bym nie pomyślała, że z wątrobki zrobić kotlety.... ciekawa inspiracja.
w mojej kuchni 17.09.2014 04:47
skorzystam z przepisu bo jeszcze takiej wersji nie jadłam..
Bernadeta1 11.09.2014 22:23
bardzo ciekawa propozycja na kotlety mielone
Dorian 11.09.2014 08:10
pyszne kotleciki
adelajda 03.09.2014 09:58
kusząca propozycja :))
mysza75 28.08.2014 10:26
fajna propozycja na kotleciki
marcia7 27.08.2014 14:40
niezły kawał mięsa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak