Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z wątróbki

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 0,5 kg
pieczarki 10 dag
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia
mąka 3 łyżki
jajko 2 małe
cebula 1 sztuka

Porada

Kotleciki te przygotowuje gdy chcę zrobić coś szybko i smacznie. Podaję z ziemniakami jako danie obiadowe.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z wątróbki

Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy. Dokładamy do niej pokrojone pieczarki i smażymy razem. Wątróbkę kroimy na mniejsze części. Przekładamy do miski. Doprawiamy. Dokładamy do niej cebulę i pieczarki, mąkę oraz jajka. Całość mieszamy. Na rozgrzany tłuszcz łyżką kładziemy masę formując kotleciki. Smażymy z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 02.07.2015 00:19
nowe spojrzenie na wątróbkę
berys18 08.05.2015 07:28
wyglądają bardzo smacznie
gusia1000 20.03.2015 00:13
Warto takie robic.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak