Kotleciki z wąsami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    50 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • cebula

    1 sztuka
  • makaron spaghetti

    5 dag
  • rosół warzywny

    0,7 litra
  • sos sojowy ciemny

    2-3 łyżeczki
  • sos sojowy jasny

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa dodajemy jajko, drobniutko posiekaną cebulę. Mieszamy mięso, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz sosem sojowym. Makaron łamiemy na kawałki 10-12 cm. Z mięsa formujemy podłużne, \"pękate\" kotleciki. Do każdego kotlecika wkładamy z obu stron po kilka kawałków makaronu. Do gotującego się rosołu dodać łyżeczkę jasnego sosu sojowego i włożyć kotleciki. Gotujemy do miękkości mięsa. Wyłożyć kotleciki. Z wywaru można zrobić sos zagęszczając łyżeczką mąki ziemniaczanej lub łyżką zwykłej mąki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Emiliozo 08.12.2011 18:53
super!
madzialena19 05.11.2010 19:58
pomysłowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat