Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z tuńczyka i kukurydzy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
kukurydza w puszce 1 mała puszka
majonez 2 łyżki
mąka kukurydziana 3-4 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z tuńczyka i kukurydzy

Tuńczyk i kukurydze odsączamy z zalewy, przekładamy do miski. Następnie dodajemy majonez i mąkę , przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Na rozgrzanym oleju smażymy małymi porcjami placuszki. Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 19.05.2016 14:36
świetny pomysł
adelajda 11.05.2016 17:48
dobre placuszki
dodi 11.05.2016 15:11
fajny pomysł
Bernadeta1 11.05.2016 12:18
takich nie robiłam a na pewno smaczne
Franciszek 11.05.2016 00:57
super pmysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak