Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z ryżu i selera

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

średni lub pół dużego selera k 1
cebula
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
sól, pieprz
pietruszka lub koperek
ryż 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z ryżu i selera

Ryż zalać 2 szklankami wody i ugotować, ostudzić. Selera zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić. Na patelni rozgrzać olej i poddusić cebulę i selera, następnie dodać do ryżu, wbić jajko, dodać natkę i przyprawić. Z uzyskanej masy formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Podawać z jogurtem naturalnym. Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 11.02.2014 09:08
smaczny obiadek
Anioły w kuchni 07.02.2014 08:36
Dziekujemy:)
ao_12 04.02.2014 18:25
Pysznie wyglądają :)
Aleksandra/Olcia 04.02.2014 10:02
fajny pomysł
V_kuchareczka 04.02.2014 09:10
ciekawy przepis
babajaga1969 04.02.2014 08:50
to coś dla mnie - pyszne kotlety
Ania84 04.02.2014 08:09
wyglądają całkiem smacznie, choć nie przepadam za selerem :)
adelajda 04.02.2014 08:07
lubię seler :)
aisoglam 04.02.2014 07:50
Pysznie wyglądają :)
Konczi 04.02.2014 07:40
to musi być pyszne
Milka100 04.02.2014 07:34
cudne kotleciki
Ola1984 04.02.2014 07:32
Fajne kotleciki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak