Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
mięso mielone 1 kg
sól
tłuszcz do smażenia
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z pieczarkami

Pieczarki gotujemy i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Następnie łączymy je z mięsem mielonym, jajkiem i posiekaną drobno cebulką. Masę mięsno- pieczarkową doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Następnie formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na patelni na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 01.06.2012 08:58
wyśmienite;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak