Kotleciki z pęczaku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza pęczak

    1 szkl
  • jajka ugotowane na twardo

    2 szt
  • jajko

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyż
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    szczypta
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotleciki z pęczaku foto
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy.
Krok 2 - Kotleciki z pęczaku foto
Do kaszy dodajemy posiekaną i przesmażoną cebulę, posiekane jajka, surowe jajko, bułkę tartą i przyprawy do smaku. Dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Kotleciki z pęczaku foto
Formujemy kotlety i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kejti 26.01.2015 22:59
Super kotleciki :-)
smakołyk 21.01.2015 23:06
wygladaja apetycznie:-)
Noruas 21.01.2015 20:11
smaczne kotleciki :) wegetariańśkie :)
adelajda 21.01.2015 20:01
Chętnie spróbuję :)
Futka 21.01.2015 19:59
Znakomite kotleciki! Koniecznie muszę wypróbować, gdyż kocham pęczak :D
irenka 21.01.2015 19:57
super pomysł ,na pewno smaczne kotleciki ,coś dla mnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat