Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z pęczaku

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza pęczak 1 szkl
jajka ugotowane na twardo 2 szt
jajko 1 szt
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyż
sól do smaku
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat szczypta
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z pęczaku

Kroki postępowania

1
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy.
Krok 1 - Kotleciki z pęczaku foto
2
Do kaszy dodajemy posiekaną i przesmażoną cebulę, posiekane jajka, surowe jajko, bułkę tartą i przyprawy do smaku. Dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Kotleciki z pęczaku foto
3
Formujemy kotlety i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!
Krok 3 - Kotleciki z pęczaku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 26.01.2015 22:59
Super kotleciki :-)
smakołyk 21.01.2015 23:06
wygladaja apetycznie:-)
Noruas 21.01.2015 20:11
smaczne kotleciki :) wegetariańśkie :)
adelajda 21.01.2015 20:01
Chętnie spróbuję :)
Futka 21.01.2015 19:59
Znakomite kotleciki! Koniecznie muszę wypróbować, gdyż kocham pęczak :D
irenka 21.01.2015 19:57
super pomysł ,na pewno smaczne kotleciki ,coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak