Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z morszczuka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z morszczuka 600 gram
kajzerka 1 szt (czerstwa)
mleko 1/2 szklanki
jajko 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z morszczuka

Bułkę zalać mlekiem, zostawić na 15 minut.
Filety z morszczuka zmielić w maszynce. Dodać odciśniętą bułkę, jajko i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać wszystko na jednolitą masę, doprawić pieprzem i solą.
Formować małe kulki, spłaszczać. Obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.
Zdjąć na ręcznik papierowy, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Podawać na przykład z ziemniakami i surówką.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak