kotleciki z kukurydzą i boczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • boczek wędzony

    250 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • ser żółty

    250 gram
  • jajko

    2 sztuki
  • mąka

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kukurydze odsączamy, cebule i boczek kroimy w kostkę. Ser tarkujemy na grubych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy razem. Smażymy na patelni. Podawać najlepiej z pieczonymi ziemniaczkami i sosem czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat