Kotleciki z kaszy jaglanej

Kotleciki z kaszy jaglanej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    3/4 szklanki
  • boczek

    20 dag
  • cebula

    1-2 szt
  • jajko

    2 szt
  • słonecznik łuskany

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • gałka muszkatołowa mielona

    do smaku
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • bułka tarta

    do obtoczenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotleciki z kaszy jaglanej foto
Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na chrupiąco
Krok 2 - Kotleciki z kaszy jaglanej foto
Kaszę wypłukać w dużej ilośći najpierw w zimnej a potem gorącej wody. Zalać 2 szklankami i ugotować do mikkośći. Natkę pietruszki po wypłukaniu dokłądnie pokroić. Po ostudzeniu dodać do niej podmażony boczek, cebulę, natkę oraz jajka
Krok 3 - Kotleciki z kaszy jaglanej foto
Dodać przyprawy i słonecznik i dokładnie wymieszać
Krok 4 - Kotleciki z kaszy jaglanej foto
Uformować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na tłuszczu

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

03.07.2017 09:52
fajne kotlety

Margo1

07.06.2017 23:37
Nie robiłam jeszcze takich

matesko

27.02.2017 13:59
warto wypróbować przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat