Kotleciki z kaszy gryczanej

Kotleciki z kaszy gryczanej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    1 szkl
  • woda

    2 szkl
  • jajko

    1 szt
  • ser żółty

    10 dag
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • pieprz

  • sól

  • bułka tarta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę ugotować w osolonej wodzie i pozostawić do wystudzenia. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Białko oddzielić od żółtka. Kaszę wymieszać z serem, żółtkiem oraz mąką. Na koniec dodać pianę ubitą z białka, wymieszać oraz doprawić do smaku pieprzem i solą. Z przygotowanej masy formować kotleciki, które następnie obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

JOANNA16

04.11.2015 11:07
z chęcią bym spróbowała takich kotlecików

foczka-ks

23.10.2015 22:49
SmaSmakowicie

gusia1000

23.10.2015 20:30
zdrowe kotlety.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat