Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z kapustą pekińską

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
kapusta pekińska 0,5 szt
ryż 5 dkg
cebula 1 szt
jaja 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
sól
pieprz
oregano 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z kapustą pekińską

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować, odcedzić i wystudzić. Cebulę pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na oleju. Kapustę pekińską drobno posiekać. Wszystkie składniki dobrze wyrobić
Krok 1 - Kotleciki z kapustą pekińską foto
2
Łyżką nabierać porcję mięsa i formować w dłoniach kotleciki. Smażyć na gorącym tłuszczu na rumiano z obu stron.
Krok 2 - Kotleciki z kapustą pekińską foto
3
Można je podawać jak hamburgera (w bułce i z warzywami) jednak mojej rodzinie najbardziej smakują z ziemniakami i sosem pomidorowym.
Krok 3 - Kotleciki z kapustą pekińską foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 27.04.2013 11:18
pyszne kotleciki!
Janina 15.04.2013 07:29
Bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak