Kotleciki z kalarepki

Kotleciki z kalarepki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepka młoda

    4-5 szt
  • dymki ze szczypiorkiem

    1 szt
  • mąka pszenna

    1,5 szklanki
  • jaja

    3 szt
  • piwo jasne

    1 szklanka
  • sól do smaku

  • pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kotleciki z kalarepki

Kalarepki obieramy i tniemy w plastry.dymkę czyścimy i drobno siekamy,posypujemy solą i pieprzem.Mąkę mieszamy z jajkami oraz piwem,dodajemy dymkę.Plastry kalarepy oprószyć solą i zanurzyć w cieście i kładziemy na rozgrzany olej, smażymy z obu stron

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat