Kotleciki z jarmużu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jarmuż

    800 gram
  • jajko

    2 sztuki
  • bułka

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 łyzka
  • cebula

    1 sztuka
  • sól, pieprz

  • olej do smażenia

  • mleko

    5-6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotleciki z jarmużu foto
Jarmuż gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy na durszlaku i drobno kroimy.
Bułkę moczymy w mleku.
Cebulę kroimy w kostkę.
Do miski wkładamy wszystkie składniki- jarmuż, bułkę, jajka, cebulę. Mieszamy masę i doprawiamy do smaku. Jeśli masa była by za rzadka dosypujemy bułki tartej.
Krok 2 - Kotleciki z jarmużu foto
Z masy formujemy kotleciki i smażymy z obu stron na oleju.
Krok 3 - Kotleciki z jarmużu foto
Kotleciki można podawać do ziemniaków, z sosem, surówką. Zapewniam, że po tych kotletach nie zostanie ani śladu na talerzu. Smakują wszystkim bez wyjątku. To zielone warzywo wzbogaca naszą dietę o witaminę C, E, beta-karoten, żelazo, wapń i magnez. Jest to szczególnie ważne w okresie jesienno- zimowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 20.02.2014 00:39
Tylko tak robić.
artur7 03.02.2014 15:25
warto wyprobowac
mysza75 03.02.2014 13:51
jakie zdrowe i fajne kotleciki :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat