Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z jarmużu

4.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jarmuż 800 gram
jajko 2 sztuki
bułka 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyzka
cebula 1 sztuka
sól, pieprz
olej do smażenia
mleko 5-6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z jarmużu

Kroki postępowania

1
Jarmuż gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy na durszlaku i drobno kroimy.
Bułkę moczymy w mleku.
Cebulę kroimy w kostkę.
Do miski wkładamy wszystkie składniki- jarmuż, bułkę, jajka, cebulę. Mieszamy masę i doprawiamy do smaku. Jeśli masa była by za rzadka dosypujemy bułki tartej.
Krok 1 - Kotleciki z jarmużu foto
2
Z masy formujemy kotleciki i smażymy z obu stron na oleju.
Krok 2 - Kotleciki z jarmużu foto
3
Kotleciki można podawać do ziemniaków, z sosem, surówką. Zapewniam, że po tych kotletach nie zostanie ani śladu na talerzu. Smakują wszystkim bez wyjątku. To zielone warzywo wzbogaca naszą dietę o witaminę C, E, beta-karoten, żelazo, wapń i magnez. Jest to szczególnie ważne w okresie jesienno- zimowym.
Krok 3 - Kotleciki z jarmużu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.02.2014 00:39
Tylko tak robić.
artur7 03.02.2014 15:25
warto wyprobowac
mysza75 03.02.2014 13:51
jakie zdrowe i fajne kotleciki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak