Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 połówka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z indyka

Mięso z indyka należy zmielić. Dodajemy do niego jajko, bułkę tartą (2 łyżki), sól, pieprz i Vegetę. Wyrabiamy mięsną masę.
Z masy formujemy niewielkie kotleciki i każdy obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy każdy kotlecik na rumiano. Gotowe można podać z mizerią i ziemniakami, lub z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.02.2014 22:07
Syte jedzenie.
Botwinka 07.01.2013 15:24
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak