Kotleciki z indyka

Kotleciki z indyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    1 połówka
  • jajko

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól

  • pieprz

  • przyprawa uniwersalna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso z indyka należy zmielić. Dodajemy do niego jajko, bułkę tartą (2 łyżki), sól, pieprz i Vegetę. Wyrabiamy mięsną masę.
Z masy formujemy niewielkie kotleciki i każdy obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy każdy kotlecik na rumiano. Gotowe można podać z mizerią i ziemniakami, lub z chlebem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 18.02.2014 22:07
Syte jedzenie.
Botwinka 07.01.2013 15:24
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat