Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z indyczych serduszek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostka rosołowa
marchewka
mała pietruszka
kawałek selera
kawałek pora
mąka
mleko
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej do smażenia
jajko 2 szt.
serce indycze 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z indyczych serduszek

Zagotować dowolnie pokrojone warzywa w 1,5l wody z kostką rosołową, włożyć umyte,rozkrojone, tak aby powstał placuszek oczyszczone serduszka. Gotować do miękkości. Wyjąć. Wywar można wykorzystać do zrobienia np. zupy. Z jajek, mąki i mleka zrobić gęste ciasto naleśnikowe.Dodać troszkę vegety.Rozgrzać olej, tyle żeby serduszka pływały. Każde serduszko zanurzać w cieście i smażyc na złoty kolor. Bardzo dobre z surówką z kiszonej kapusty z jabłkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:11
Muszą być dobre.
Anna133 06.06.2012 22:39
no ja podrobów nie lubię :(
Urszula5 25.05.2012 23:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak