Kotleciki z filetów z mintaja

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z mintaja

    1/2 kg
  • jajko

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szkl
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • przyprawa kucharek

    1/2 łyżeczki
  • olej do smażenia

  • cebula

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Odmrożone filety z ryby odcisnąć z wody, przemielić w maszynce. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na 2 łyżkach oleju, dodając pod koniec przeciśnięty przez praskę czosnek. Połączyć z przemieloną rybą, dodać jajko, przyprawę, kilka łyżek bułki tartej (dodać tyle bułki tartej aby masa nie była za rzadka) przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Rękami formować okrągłe płaskie kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aneta41 24.11.2012 18:39
polecam pycha
olkaaa 04.10.2012 10:36
ciekawa propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat