Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z fetą

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 1/2 kg
cebula 1 szt
czosnek ząbki 2
jajko
ser feta 100 g
otręby pszenne 2-3 łyż
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z fetą

Kroki postępowania

1
Do mięsa mielonego dodajemy przesmażoną cebulę i czosnek, otręby, jajko oraz przyprawy. Dokładnie wyrabiamy masę.
Krok 1 - Kotleciki z fetą foto
2
Ser feta kroimy w średniej grubości kostkę lub w wąskie słupki.
Krok 2 - Kotleciki z fetą foto
3
Z masy mięsnej formujemy placuszek. Na środku układamy ser i zalepiamy formując zgrabny kotlecik.
Krok 3 - Kotleciki z fetą foto
4
Uformowane kotlety smażymy w głębokim tłuszczu z obu stron na brązowy kolor.
Smacznego!
Krok 4 - Kotleciki z fetą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 25.11.2014 12:03
smaczne kotlety
Kejti 07.11.2014 10:54
Rewelacyjne są :-)
wyattearp 01.11.2014 18:18
super kotleciki
aginaa 01.11.2014 14:14
bardzo je lubie
erym 01.11.2014 14:01
takie miesko to rozumiem, super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak