Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z fasoli mung

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola mung 250 gram
cebula 1 sztuka
natka pietruszki pęczek
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
majeranek 3/4 lyżeczki
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
sól do smaku
olej do smażenia
mąka razowa do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z fasoli mung

Kroki postępowania

1
Fasole namaczamy na noc. Następnego dnia gotujemy ją około 15-20 minut. Fasole solimy dopiero pod koniec gotowania. Gotową odcedzamy i pozostawiamy do przestygnięcia.
Krok 1 - Kotleciki z fasoli mung foto
2
Przestudzoną fasolę miksujemy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pietruszkę drobno siekamy.
Krok 2 - Kotleciki z fasoli mung foto
3
Do fasoli dodajemy przygotowaną cebulę, pietuszkę oraz jajka, majeranek, bułkę tartą i mąkę.
Krok 3 - Kotleciki z fasoli mung foto
4
Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Z przygotowanej masy formujemy zgrabne kotleciki. Uformowane obtaczamy z mące razowej.
Krok 4 - Kotleciki z fasoli mung foto
5
Na patelni rozgrzewamy olej. Kotleciki smażymy z dwóch stron do lekkiego zrumienienia. Gotowe odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Krok 5 - Kotleciki z fasoli mung foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.01.2017 10:10
Bardzo dobre.
Justyna Jussstiii 28.12.2016 17:55
pychotka:)
Patrycja33 28.12.2016 00:15
uwielbiam kotlety z fasolki mung:)
Stenka 27.12.2016 16:34
ciekawa propozycja
Konczi 27.12.2016 13:33
bardzo fajny przepis na kotleciki - muszą być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak