Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z fasoli

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 4
cebula 1
olej
jajko
mąka pszenna 2 łyżki
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
fasola 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z fasoli

Fasolę odcedzamy i przekładamy do blendera, rozdrabniamy na puree.
Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy na łyżce oleju.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę i dorzucamy do cebuli, podsmażamy.
Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy przyprawy, jajo i mąkę. Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 23.04.2014 09:26
świetna propozycja obiadowa
ao_12 25.02.2014 21:58
pyszne kotlety:)
margaret 25.02.2014 18:20
super kotleciki
Kuchenka 25.02.2014 17:46
z perłowej nie robiłam, ale te też na pewno są godne polecenia
patryska76 25.02.2014 16:02
Pyszny obiad ;-)
nogawkuchni 25.02.2014 15:47
Bardzo smakowita propozycja i ciekawy przepis,lubię takie bezmięsne kotleciki,wyglądają bardzo apetycznie i z pewnością są pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak