Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z dzika

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

dziczyzna 1 kg
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta na mięso
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta na mięso
Przyprawa do dziczyzny klasyczna Prymat 1 szczypta na mięso
cebula 2 sztuki

panierka

mąka pszenna 0,5 szklanki
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka

dodatkowo

tłuszcz do smażenia 200 ml

Porada

Mięso z dzika kupujemy zawsze zbadane, aby mieć pewność ,ze mięso jest zdrowe. Niezbadane mięso może zawierać włośnicę.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z dzika

Każdy plaster mięsa rozbijamy lekko tłuczkiem do mięsa. Posypujemy przyprawami do dziczyzny, solą i pieprzem. Następnie wcieramy przyprawy w mięso. Kotleciki panierujemy w mące, jajku bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu na wolnym ogniu. Obieramy cebule tniemy w plasterki i kładziemy obok kotletów na patelni aby cebula nabrała miękkości. Przekładamy kotleciki z cebulą do szkła żaroodpornego, aby były ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 06.03.2015 19:00
Bardzo smaczne i zdrowe.
stan2401 06.03.2015 10:47
pewnie smaczne warto spróbować
Marta Ryżek-Kalkowska 05.03.2015 15:40
Lucan ja lubię pod każdą postacią.
w mojej kuchni 05.03.2015 06:47
dobre danie do zjedzenia
Lucan 04.03.2015 23:02
Specyficzne... Spróbowałbym, ale chyba wolę dzika bez panierki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak