Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotleciki z dorsza

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
pieprz
cebula 1/2
natka pietruszki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kotleciki z dorsza

Kroki postępowania

1
Rybę należy dobrze rozmrozić i osączyć z wody jeśli taka powstanie.
Krok 1 - kotleciki z dorsza foto
2
Do rozdrabniacza lub maszynki wkładamy płaty ryby, pokrojoną w piórka cebulę, posiekaną pietruszkę i pozostałe przyprawy.
Krok 2 - kotleciki z dorsza foto
3
Ze wszystkich skłądników robimy jednolitą masę. Jeśli jest za żadka podsypujemy je bułką tartą.
Krok 3 - kotleciki z dorsza foto
4
Przygotowujemy sobie bułkę tartą, w ktorej będziemy panierować kotlety.
Krok 4 - kotleciki z dorsza foto
5
Z masy rybnej formujemy zgrabne kotleciki. Każdy obtaczamy w bułce tartej.
Krok 5 - kotleciki z dorsza foto
6
Gotowe kotlety smażymy na rozgrzanej patelni na złoto. Można je również ugotować na parze, będą wówczas rybne pulpeciki.
Krok 6 - kotleciki z dorsza foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.12.2013 11:41
Dobre takie.
Mati3 08.05.2012 15:03
świetne
EWI 08.05.2012 12:10
mniam
Anna146 08.05.2012 11:01
super
agunesu 08.05.2012 00:09
lekkie i smacznie :)
ziutula
ziutula 07.05.2012 23:23
lubię rybne mielone...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak