Kotleciki z cieciorki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cieciorka

    1 puszka
  • ziemniak

    3 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • Przyprawa garam masala orientalna Prymat

  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy do miękkości. Pół cebuli drobno siekamy, natomiast drugą połówkę ścieramy na najmniejszych oczach. Czosnek rozgniatamy i drobno siekamy. Cieciorkę odsączamy i rozcieramy. Staramy się żeby połowa groszku była cała, a druga połowa była dokładnie roztarta. Ugotowane ziemniaki studzimy i rozcieramy. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy, aż do powstania jednolitej masy.Masę doprawiamy, łyżką formujemy kotleciki, które obtaczamy w mące i smażymy na małej ilości oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 11.10.2012 16:29
są pyszne, robię podobne :)
elficzna 10.10.2012 21:03
brzmi ciekawie
ewelinapac 10.10.2012 20:35
ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat