Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotleciki z boczniaków

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczniaki 250 gram
jajko 2 sztuki
bułka tarta pikantna
Zioła prowansalskie suszone Prymat
olej do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kotleciki z boczniaków

Boczniaki oczyszczamy i ścinamy grube części przy łodyżkach. Jajka roztrzepujemy z odrobiną soli. A bułkę mieszamy z przyprawami. Rozgrzewamy oliwę i układamy boczniaki zanurzone w jajku a następnie panierowane w bułce z przyprawami. Smażymy na złoty kolor z obu stron.

Wspaniale smakują z sosem czosnkowym!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 12.06.2012 14:06
uwielbiam takie kotleciki! W Twoim wydaniu muszą być bardzo smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak