Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotleciki z bakłażana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1/2 kg
jajko 3 sztuki
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
pieprz do smaku
olej do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kotleciki z bakłażana

Bakłażany kroimy w dość grube plastry (1½ – 2 centymetry grubości). Następnie przyprószamy go solą z obu stron i odkładamy w ciepłe miejsce na pół godziny. Następnie dokładnie wycieramy je papierowym ręcznikiem (kropelki wody, które wypłynęły na wierzch plastrów mają w sobie bardzo dużo goryczki). Tak przygotowane bakłażany możemy spokojnie opanierować w jajku i bułce tartej i usmażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak