Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki wołowe smażone w cebuli

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 1/2 kg
cebula biała 1 szt.
cebula czerwona 1 szt
sól i pieprz do smaku
ziemniaki 1 szt
jajko 1 szt
czosnek 2 ząbki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki wołowe smażone w cebuli

Wykonanie:
Białą cebulę, ziemniaka zetrzeć na tarce, dodać do mięsa. Następnie dodać zmiażdżony czosnek, jajko i dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na 20 minut. Czerwoną cebulę pokroić w cienkie plastry. Formować małe kotleciki i smażyć z czerwoną cebulą z obu stron na małym ogniu na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 22.11.2016 11:14
muszę zrobić
bertpvd 21.11.2016 21:02
wspaniałe kotleciki
Motorek 21.11.2016 18:51
fajne kotleciki
2milutka 21.11.2016 18:36
Pysznie wyglądają
Wafelek2601 21.11.2016 18:08
Bardzo smaczne
cukiereczek 21.11.2016 17:45
proste i smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak