Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki wołowe na winie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 40 dag
wino czerwone 1/2 szklanki
czosnek 2 ząbki
oliwa 2 łyżki
cebula biała 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
sól i pieprz do smaku
oliwa do smażenia
mąka do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki wołowe na winie

Wykonanie:
Mięso zmielić, polać winem, dodać zmiażdżony czosnek, wymieszać i odstawić do lodówki na godzinę. Cebulę drobno posiekać zrumienić na łyżce oliwy i połączyć z mięsem, wbić jajko, dodać bułkę tartą, przyprawy do smaku i bardzo starannie wyrobić masę. Formować małe kotleciki, obtaczać w mące. Smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoto i podawać z dowolnym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 24.02.2017 14:06
wyglądają na bardzo smaczne
IKrakowianka 23.02.2017 22:36
świetne danie
Róża1 23.02.2017 21:32
świetna propozycja :-)
Konczi 23.02.2017 21:26
pyszna propozycja
Mniam 23.02.2017 21:18
Porządne mięso na obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak