Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki wątróbkowo-mięsne

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 30 dag
mięso mielone wieprzowe 30 dag
jajko 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
mleko 100 ml
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki wątróbkowo-mięsne

Cebulę obrać , drobniutko posiekać.Wątróbkę opłukać, pokroić na małe kawałki , zalać mlekiem i odstawić na godzinę . Następnie osuszyć i zemleć w maszynce.Mięso włożyć do miski , dodać mieloną wątróbkę , jajko , 3 łyżki bułki tartej , czosnek przeciśnięty przez praskę oraz drobniutko posiekaną cebulę.Wyrobić , doprawić do smaku przyprawą do mięsa wieprzowego , solą oraz pieprzem . Jeszcze raz dokładnie wyrobić . Formować kotleciki , obtoczyć w mące . Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 15.09.2012 18:17
Smaczne kotlety.
ziutula
ziutula 31.07.2012 22:19
z wątróbką lubię jedzonko...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak