Kotleciki wątróbkowo-mięsne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątroba wieprzowa

    30 dag
  • mięso mielone wieprzowe

    30 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

    1 sztuka
  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

    1 łyżeczka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • mleko

    100 ml
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać , drobniutko posiekać.Wątróbkę opłukać, pokroić na małe kawałki , zalać mlekiem i odstawić na godzinę . Następnie osuszyć i zemleć w maszynce.Mięso włożyć do miski , dodać mieloną wątróbkę , jajko , 3 łyżki bułki tartej , czosnek przeciśnięty przez praskę oraz drobniutko posiekaną cebulę.Wyrobić , doprawić do smaku przyprawą do mięsa wieprzowego , solą oraz pieprzem . Jeszcze raz dokładnie wyrobić . Formować kotleciki , obtoczyć w mące . Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
madzialena19 15.09.2012 18:17
Smaczne kotlety.
ziutula 31.07.2012 22:19
z wątróbką lubię jedzonko...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat