Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki w chili

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 szt
mąka 3 łyżki
olej 3 łyżki
pasta chili 4 łyżki
sos sojowy jasny 3 łyżki
cukier 2 łyżeczki
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki w chili

Kroki postępowania

1
Marynata: Czosnek przeciskamy przez praskę. Sos sojowy, pastę chili, cukier i przeciśnięty czosnek mieszamy ze sobą dokładnie.
Krok 1 - Kotleciki w chili foto
2
Filety z kurczaka kroimy w cienkie małe kotleciki. Wkładamy je do marynaty i do lodówki na ok 3 godz.
Krok 2 - Kotleciki w chili foto
3
Następnie wyciągamy kotleciki z marynaty i obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Smacznego!!!
Krok 3 - Kotleciki w chili foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.02.2014 00:14
lubię pikantne potrawy
Milka100 02.02.2014 17:44
pychotliwe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak