Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki w boczku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dkg
cebula 1/2 sztuki
czosnek 2 ząbki
pieprz do smaku
jajko 1 sztuka
przyprawa do zup w płynie 3 łyżki
boczek wędzony 10 plastrów
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki w boczku

Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, wyciśnięty czosnek, jajko, pieprz i przyprawę w płynie. Wymieszać, formować małe wałeczki. Każdy owinąć plasterkiem boczku i kłaść na rozgrzany olej. Smażyć na małym ogniu na rumiano z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 18.05.2012 07:21
fajny pomysł, wypróbuję
Weronika_eM 09.08.2011 22:27
już uwielbiam
Misiek1 13.07.2011 11:51
super kotleciki!
pioge7 12.07.2011 17:04
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak