Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki ryżowo - serowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 1.5 szklanki
żółty ser starty 25 dag
jajko 2
cebula 1 mała
mąka pszenna 2.5 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
oliwa 2 łyżki
natka pietruszki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
curry 1/2 łyżeczki małej
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki ryżowo - serowe

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i drobno siekamy następnie podsmażamy na łyżce oliwy .
Krok 1 - Kotleciki ryżowo - serowe  foto
2
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowani z dodatkiem soli oraz pieprzu .
Krok 2 - Kotleciki ryżowo - serowe  foto
3
Ryż przekładamy do miski dodajemy podsmażoną cebulkę oraz rozkłócone jajka , starty ser żółty oraz przyprawy pieprz sól oraz bułkę tartą .
Krok 3 - Kotleciki ryżowo - serowe  foto
4
Całość dokładnie mieszamy do powstania , gładkiej masy .
Krok 4 - Kotleciki ryżowo - serowe  foto
5
Następnie formułujemy kotleciki i smażymy z każdej strony na rozgrzanej patelni .
Krok 5 - Kotleciki ryżowo - serowe  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 10.06.2015 14:12
skusiłabym się na takie kotleciki
molanka 10.06.2015 13:59
ciekawa potrawa
sylwia_sl 10.06.2015 12:00
Takie placuszki chętnie bym zjadła
pajbek 10.06.2015 10:48
Pyszne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak