Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki rybno-pieczarkowe z serem i ziarnami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 1/2 kg
pieczarki 30 dkg
cebula 2
słonecznik łuskany 3 łyżka
siemię lniane 2 łyżka
sezam 2 łyżka
jajko
przyprawa do potraw Kucharek
sól do smaku
natka pietruszki
tłuszcz do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżka
ser gouda 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki rybno-pieczarkowe z serem i ziarnami

Cebule i pieczarki obieramy, kroimy w kostkę i osobno smażymy. Filet rozdrabniamy blenderem. Słonecznik, siemię i sezam prażymy na lekko natłuszczonej patelni. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do ryby dodajemy cebulę, pieczarki, ser, ziarna, bułkę tartą, pietruszkę, wbijamy jajko, przyprawiamy i mieszamy wszystko na jednolitą masę. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 12.07.2013 13:37
W takiej wersji jeszcze nigdy nie jadłam.
Agata B 09.05.2013 22:02
IZABELA NOWAK -slonce - ja też teraz użyłabym zamiast pangi dorsza lub morszczuka ;)
IZABELA29 08.05.2013 11:27
użyłabym tylko innej ryby
AURELKA 01.03.2013 21:57
bardzo pyszne kotelciki
mic 25.06.2012 21:58
ładnie wygląda.
Rafał10 18.06.2012 20:37
baaardzo smaczne! uwielbiam takie miksy :)
radosna29 23.04.2012 11:26
pyszne robilam w piatek
PaniMISIOWA 05.04.2012 13:21
wspaniałe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak