Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki rybne z mintaja

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Kotleciki rybne z mintaja, z dodatkiem warzyw, które zostały nam z gotowania wywaru warzywnego.

Składniki:

Składniki na kotlety:

filety z mintaja 300 gramów
marchewka ugotowana 3 sztuki
pietruszka gotowana 0,5 sztuki
natka pietruszki 2 łyżki
jajko 1 sztuka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
bułka namoczona 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
olej rzepakowy 4 łyżka

Porada

Jeżeli nie mamy maszynki do mielenia wówczas rybę i warzywa możemy drobno posiekać ostrym nożem. Musztardy i innych przypraw możemy dodać więcej, wg uznania.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki rybne z mintaja

Rybę, marchewkę, pietruszkę i namoczoną bułkę przepuścić przez maszynkę do mielenia. Dodać jajko, natkę pietruszki i przyprawy. Dokładnie połączyć. Formować małe kuleczki i obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, przekładać przygotowane kotleciki i lekko je spłaszczać. Smażyć przez około 5 minut z każdej ze stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak