Kotleciki rybne z mintaja

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kotleciki rybne z mintaja, z dodatkiem warzyw, które zostały nam z gotowania wywaru warzywnego.

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki na kotlety:

  • filety z mintaja

    300 gramów
  • marchewka ugotowana

    3 sztuki
  • pietruszka gotowana

    0,5 sztuki
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżeczka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    0,5 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • bułka namoczona

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • olej rzepakowy

    4 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę, marchewkę, pietruszkę i namoczoną bułkę przepuścić przez maszynkę do mielenia. Dodać jajko, natkę pietruszki i przyprawy. Dokładnie połączyć. Formować małe kuleczki i obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, przekładać przygotowane kotleciki i lekko je spłaszczać. Smażyć przez około 5 minut z każdej ze stron.

Jeżeli nie mamy maszynki do mielenia wówczas rybę i warzywa możemy drobno posiekać ostrym nożem. Musztardy i innych przypraw możemy dodać więcej, wg uznania.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat