Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki rybne

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 60 dag
jajko 1-2 szt
koperek 1 pęczek
sok z cytryny 1-2 łyżki
mąka ziemniaczana 1-2 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki rybne

Filety drobniutko kroimy lub mielimy, dodajemy posiekany koperek i pietruszkę oraz sok cytrynowy- odstawiamy do lodówki na minimum pół godziny.
Następnie dodajemy jajko i mąkę oraz przyprawy- jeśli masa nie jest wystarczająco gęsta dosypujemy bułki tartej.
Formujemy okrągłe kotleciki- panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju na rumiano.
Wykładamy na ręczniki kuchenne by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 19.08.2015 00:06
bardzo lubię
Pyszota 20.03.2015 14:11
fajny przepis
Monika-twin 20.03.2015 14:01
super rybka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak