Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z dowolnej ryby
60 dag -
jajko
1-2 szt -
koperek
1 pęczek -
sok z cytryny
1-2 łyżki -
mąka ziemniaczana
1-2 łyżki -
natka pietruszki
1/2 pęczka -
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 szklanka -
olej do smażenia
-
sól do smaku
-
pieprz
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Kotleciki rybne
Następnie dodajemy jajko i mąkę oraz przyprawy- jeśli masa nie jest wystarczająco gęsta dosypujemy bułki tartej.
Formujemy okrągłe kotleciki- panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju na rumiano.
Wykładamy na ręczniki kuchenne by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Komentarze (3)