Kotleciki rybne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    60 dag
  • jajko

    1-2 szt
  • koperek

    1 pęczek
  • sok z cytryny

    1-2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1-2 łyżki
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety drobniutko kroimy lub mielimy, dodajemy posiekany koperek i pietruszkę oraz sok cytrynowy- odstawiamy do lodówki na minimum pół godziny.
Następnie dodajemy jajko i mąkę oraz przyprawy- jeśli masa nie jest wystarczająco gęsta dosypujemy bułki tartej.
Formujemy okrągłe kotleciki- panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju na rumiano.
Wykładamy na ręczniki kuchenne by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 19.08.2015 00:06
bardzo lubię
Pyszota 20.03.2015 14:11
fajny przepis
Monika-twin 20.03.2015 14:01
super rybka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat