Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki rybne

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z ryby
jajko
śmietana 12% 2 łyżki
pietruszka 1 mały pęczek
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz
sok z cytryny
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki rybne

Filet z ryby czyścimy z ości i kroimy na kawałki. Do malaksera wkładamy rybę, jajko, śmietanę i miksujemy około 1 minuty. Taką zmieloną mieszankę wyjmujemy z malaksera do miski, dodajemy sól, pieprz, sok z cytryny, drobno pokrojona natkę pietruszki, wyciśnięty czosnek i mieszamy. Następnie formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu około 5 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 17.12.2012 22:59
pyszności!
Agnieszka91 13.09.2012 12:52
pyszności
dagmara020 13.09.2012 12:51
wygląda tak że aż ślinka cieknie:)
Karolinka111 13.09.2012 12:12
pyszka naprawde smacznie wyglada
qrasnqleq 13.09.2012 12:10
fajna propozycja na rybkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak