Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki razowe z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2% 5 łyżek
pieczarki 15 dag
jaja 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
chrzan
ogórek kiszony
chleb razowy 6 z ziarnem

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki razowe z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Bułki lub chleb namoczyć w mleku dodać jajo sól pieprz i dosypać bułki tartej tyle aby masa dobrze zwarła Pieczarki oczyścić pokroić w drobną kostkę dodać do masy i formować kotleciki.
Krok 1 - Kotleciki razowe z pieczarkami foto
2
Obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.
Krok 2 - Kotleciki razowe z pieczarkami foto
3
Podawać z sosem pieczarkowym chrzanem i kiszonym ogórkiem.
Krok 3 - Kotleciki razowe z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 08.04.2013 11:39
Bardzo podoba mi się Twój pomysł.
Kazimierz1 07.04.2013 20:29
ciekawy przepis
Ania321 07.04.2013 20:20
muszę koniecznie wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak