Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki mielone z pokrzywami i szczypiorkiem
Kroki postępowania
Umyte mięso przemielić w maszynce, dodać odciśniętą bułkę i jajko.
łopatka wieprzowa | 1/2 kg |
jajko | 1 szt |
cebula smażona | 1 łyżka |
czosnek | 1 ząbek |
bułka czerstwa | 1/2 szt |
młoda pokrzywa | 3 łyżki siekana |
szczypiorek usiekany | 3 łyżki |
mleko | 1/2 szkl |
sól do smaku | |
pieprz | do smaku |
Bułka tarta klasyczna Prymat | |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: