kotleciki mielone z kapustą

kotleciki mielone z kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • jajko

    3 sztuki
  • kasza manna

    8 łyżek
  • ryż

    2 torebki
  • woda

    5 szklanek
  • cukier

    1 łyżka
  • kapusta biała

    1/2 kg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kotleciki mielone z kapustą

Wszystkie składniki mieszamy (mięso, kapusta poszatkowana, jajka, kaszę manną, ryż, cebula). Z masy formujemy klopsiki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni.
Składniki na zalewę: woda, ketchup, przecier, sól zagotowujemy i gorącą zalewą pokrywamy klopsiki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

szajba2 25.03.2011 16:05
eleganckie
Bart 13.02.2011 14:43
a mi takie smakują:)
wiola28a 06.02.2011 19:31
super przepis
Babciagramolka 19.01.2011 09:02
Robię podobne
Barbara55 12.01.2011 15:50
całkiem dobre
kielcok1 10.01.2011 15:09
lubię kotlety
rakow2
rakow2 14.11.2010 15:48
dobre
strzelec02 04.10.2010 21:20
Jadłam są pyszne.
mehia 03.06.2010 11:24
szkoda, że nie ma fotki
Kate131 26.05.2010 08:17
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat