Kotleciki mielone z jajkiem w środku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    40 dag woł-wieprz.
  • cebula

    1 szt
  • olej

    2 łyżki
  • natka pietruszki

  • jaja

    5 szt
  • bułka czerstwa

    1/2 szt
  • sól

  • pieprz

  • gałka muszkatołowa mielona

  • papryka mielona

  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

4 jajka ugotować na twardo, ostudzić, zdjąć skorupki.Cebulę obrać , pokroić w kostkę i usmażyć na oleju.Natkę drobno posiekać,wymieszać z cebulą.Do mięsa mielonego dodać jajko, namoczoną i odciśniętą bułkę, wyrobić, dodać przyprawy.Połączyć z usmażoną cebulą i natką.Mięso podzielić na 4 części, uformować z każdej placek, na nim ułożyć jajko i zacisnąć brzegi.Rozgrzać olej na patelni i usmażyć kotlety ze wszystkich stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (30)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 11.07.2013 12:52
wyglądają świetnie
Katarzyna59 19.05.2013 10:13
Pyszności.
Aannkaa82 18.04.2013 20:10
Taki kotlet mielony z niespodzianką :)
wiola333 27.01.2013 11:20
mniam
Renia1 14.01.2013 16:29
warto tez uzyc jajek przepiórczych
Elżbieta17 16.12.2012 20:51
świetne:)
dagmara020 06.12.2012 10:51
wygląda bosko
magduś83 05.12.2012 17:42
ale cudeńka :)
Seba 16.08.2012 09:12
smaczne
cooleczka 06.07.2012 18:09
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat