Kotleciki mielone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • cebula

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • płatki owsiane

    1 lyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2-3 łyżki
  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    2 łyżeczki
  • sól

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone ( najlepiej wieprzowo - wołowe) wymieszać z jajkiem, dodać obraną i startą na tarce jarzynowej cebulę oraz płatki owsiane.
Następnie dodać przyprawę do mięsa mielonego i sól, pieprz do smaku. Dobrze wszystko razem połączyć.
Z mięsa formować małe kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bertpvd 07.06.2017 10:48
smaczne, klasyczne kotleciki
Bernadeta1 07.06.2017 10:39
smaczne, bardzo lubię
pestka 07.06.2017 10:04
lubię takie kotleciki na obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat