Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotleciki mielone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 60 dag
cebula 1 szt.
olej 4 łyżki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2 łyżeczki
przyprawa w płynie 1 łyżeczka
keczup
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
kajzerka 5 szt.

Porada

Do środka możemy również dodać liść sałaty i ogórka konserwowego pokrojonego w talarki.

Przepis i sposób przygotowania na: kotleciki mielone

Cebulę obrać, drobno pokroić i dodać do mięsa wraz z przyprawami do mięsa mielonego i do zup. Jeśli mięso jest zbyt gęste, wlać 2 łyżki zimnej wody. Starannie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Formować małe, płaskie kotleciki, skropić je olejem i piec na ruszcie obu stron na rumiano.
Bułki przekroić w poprzek, podpiec lekko na ruszcie i podawać z kotletami i keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak