Kotleciki marchewkowo - serowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    4 szt
  • ser żółty

    2 garście
  • jajko

    1 szt
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    szczypta
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do obtoczenia kotletów
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew obieramy, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości. Następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i przyprawiamy do smaku. Z masy formujemy kuleczki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy jako dodatek do dania głównego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat