Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki jaglane z algami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 2 woreczki
marchewka ugotowana 2 szt
algi do zupy 1 garść
pietruszka/szczypior 1/2 pęczek
sos rybny 1 łyżeczka
pieprz syczuański
sól
Czosnek suszony Prymat
olej do smażenia
płatki owsiane 2/3 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki jaglane z algami

Kroki postępowania

1
Kaszę jaglaną w woreczkach ugotowałam według przepisu na opakowaniu. Ugotowane marchewki starłam na tarce. Ciepłą kaszę przesypałam do miski
Krok 1 - Kotleciki jaglane z algami foto
2
Do kaszy dodałam marchew oraz wsypałam drobno pocięte algi-najlepiej zrobić to nożyczkami. Z braku alg do zupy można użyć arkuszu nori do sushi. Wrzuciłam pokrojoną zieleninę, przyprawiłam do smaku sosem rybnym, szczyptą utłuczonego pieprzu syczuańskiego, czosnkiem i solą. Dokładnie wymieszałam
Krok 2 - Kotleciki jaglane z algami foto
3
Uformowałam małe kotlety, które panierowałam w zmielonych płatkach owsianych. Smażyłam je do zrumienienia na oleju rzepakowym. Podawałam z duszonymi warzywami typu "mieszanka chińska" i z surówką.
Krok 3 - Kotleciki jaglane z algami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

brioszka 31.05.2014 09:58
wow, to musi mieć super smak!
Ola1young 09.05.2014 14:14
nie jadłam alg,ciekawa jestem jak smakują
Zdzisław 24.01.2014 08:21
ale smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak