Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki indycze

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety z piersi indyczej 4 sztuki
sól
pieprz
oliwa 2 łyżki
masło 50 gram
wywar drobiowy 5 łyzek
cytryna 1-2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki indycze

Surowe kotleciki delikatnie stłukłam na cienkie placki. Oprószyłam solą i pieprzem. Na patelni rozpuściłam masło, oliwę.Wrzuciłam kotleciki i smażyłam po 1,5 minuty z każdej strony. Przełożyłam na talerz.Na tą samą patelnię wlałam wywar,sok wyciśnięty z dwóch cytryn.Zmniejszyłam gaz na najmniejszy płomyk i ponownie włożyłam kotleciki.Podgrzewałam po 30 sekund z obu stron. Podawałam w sosie na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak